banner49

Erzincan’da Otizm Farkındalık Yürüyüşü

Erzincan’da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle otizmli çocuklar, aileleri ve il protokolü, otizme dikkat çekmek amacıyla farkındalık yürüyüşü gerçekleştirdi.

Erzincan’da Otizm Farkındalık Yürüyüşü

2 nisan Dünya otizm farkındalık günü nedeniyle , Erzincan Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından farkındalık yürüyüşü gerçekleştirildi. Ordu Caddesi Saat Kulesi önünde toplanan kalabalık Dörtyol Meydana kadar yürüyüş gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen yürüyüşün ardından bir açıklama yapan Erzincan Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Serdar Demirci şunları kaydetti: ‘ Dünya Otizm Günü’nü kutlamak ve farkındalık yaratmak için bir araya geldik. Otizm spektrum bozukluğu, her otizmlinin benzersiz bir şekilde deneyimlediği bir durumdur. Bugün otizmli bireylerin güçlü yanlarını kutlamak ve onara destek olmak için önemli fırsattır. Otizm çeşitliliğini ve zenginliğini vurgulayarak toplumumuzda daha fazla anlayış ve kabulün oluşturulmasına katkıda bulunabiliriz. Hep birlikte otizmli bireylerin haklarına saygı göstererek , onları destekleyerek ve eğitimlerini güçlendirerek daha kapsayıcı bir dünya inşa etmek için çalışmalıyız. Unutmayalım ki, farkındalıklarımız bizi güçlendirir ve bir araya geldiğimizde daha büyük bir toplumsal dönüşüm sağlayabiliriz’ dedi.

Ardından konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Ömer Özbay ise:  ‘ Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de otizmli çocuklar var. Her 100 çocuktan 3 tanesi otizmli doğmakta. Bu doğuştan gelen bir durum. Bizlerde otizmin farkında olmak farkındalığa arttırmak adına böyle bir etkinlikte buluştuk. Herkese teşekkür ediyorum ve farkındalığa hep birlikte dikkat çekelim’ diye konuştu. Konuşmaların ardından program düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Düzenlenen programa Erzincan Vali Yardımcısı Ömer Özbay, Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürü Serdar Demirci İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, aileler ve vatandaşlar katıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER