banner49

Kaydınızı Yaptırmayı Unutmayın

2024 üretim yılı başvuruları için geri sayım devam ediyor. Tarım sektöründeki üreticilerin, bakanlığın sağladığı tarımsal desteklerden faydalanabilmesi için 2 Ocak 2024 tarihine kadar ÇKS başvurularını yapmaları gerekiyor.

Kaydınızı Yaptırmayı Unutmayın

Çiftçi Kayıt Sistemi yenileme başvuruları e-devlet üzerinden veya İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılacaktır. Çiftçi Kayıt Sitemine ilk defa kayıt yaptıracak üreticilerin ise İl-İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmekte.

Konu hakkında Erzincan İl Tarım Müdürlüğü sosyal medya hesabında şu paylaşımda bulundu: ‘Sizleri tarımsal üretimin her yönüyle desteklemek adına uygulamaya koyduğumuz pek çok değişiklik ve yeniliğe bir yenisini daha ekleyerek mülkiyet ve miras sorunu nedeniyle intikali yapılamayan tarım arazilerini kayıt altına alıyor, böylelikle desteklemelerden daha etkin ve nitelikli şekilde faydalanmanızı amaçlıyoruz.

Böylelikle, üreticilerimiz bugüne kadar mülkiyet ve miras sorunları nedeniyle intikal yaptıramadığı için Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kaydettiremediği, dolayısıyla desteklemelerden faydalanamadığı araziler için Taahhütname Belgesi hazırlayarak kayıt altına aldırabilecek, söz konusu araziler için tarımsal desteklemelerden faydalanmalarının yolu açılmış ayrıca Çiftçi Kayıt Sistemi daha etkin ve kapsamlı hale getirilmiştir.Tarımsal desteklerden faydalanmak için, 2 Ocak 2024 tarihine kadar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimize başvurarak ÇKS kayıtlarınızı yaptırmayı unutmayın’ denildi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER