banner49

Milletvekillerinden 103. Kurtuluş Yıldönümü ve Üç Aylar Mesajı

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103.yıldönümü ve üç aylar dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Milletvekillerinden 103. Kurtuluş Yıldönümü ve Üç Aylar Mesajı

Erzincan Milletvekilleri yaptıkları açıklamada; “Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 103.yıldönümünü en kalbi duygularımızla kutluyoruz. Bu anlamlı günümüzü idrak eden Erzincanlı Hemşehrilerimizin bayramlarını kutluyoruz. Dünden bugüne gözünü kırpmadan vatan toprağına düşen şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyoruz. Şehrimiz, Birinci Dünya savaşında işgal edilmiştir. Silahlı düşman çetelerinin birçok kanlı olaylara sebep oldukları savunmasız halka zulüm ve işkenceler yaptıkları tarihi bir gerçektir.

İşgalci güçlerin zulmüne, insafsızca uygulamalarına maruz kalmıştır. 13 Şubat 1918 tarihinde özgürlüğüne kavuşmuştur. Kurtuluş’la birlikte, kendine güvenini tazelemiş ve var oluşunun iradesini hiçbir gücün kıramayacağını herkese açıkça ilan etmiştir. Erzincan’ın yiğit, mert ve vatanperver insanları 103 yıl önce vatanları için ölme onurunu göstermiş ve en yüksek makama, şehitlik mertebesine ulaşmışlardır.

Hakkı ödenemez vatan evlatlarının bundan tam 103 yıl önce verdiği bu kurtuluş mücadelesi sonucu bugün sahip olduğumuz bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ilelebet devamı için Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Tek bir şeye ihtiyacımız var. Çalışkan olmak” Bunu kendimiz ve gelecek nesillerimiz için, ülkemiz için, ilimiz için yapmalıyız. Daha gelişmiş bir Türkiye ve Erzincan çalışmalarımızla, üretmemizle, barış içerisinde birlik ve beraberlik içinde yaşamamızla gerçekleşecektir. Özgür ve bağımsız yaşadığımız bu topraklarda 13 Şubatı coşkuyla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz.

Yüz yıllardır bu güzel coğrafyada oluşan ortak kültürü, sevgi, barış ve hoşgörü sancağı olarak, ülkenin her tarafında dalgalandırma zamanıdır. Bu vesile ile Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurucusu ve Kurtuluş Savaşımızın şehitlerinin bedelini bin yıl sonra bir kere daha kanınızla ödeyerek bu toprakları vatan kılan ölümsüz şehitlerimizin önünde saygıyla ve minnetle eğiliyoruz. Ruhunuz şad olsun.

İslam Âlemi olarak yeni bir manevi iklim olan mübarek Üç Aylara girmiş bulunuyoruz. Bu mübarek ayların habercisi ve ilk Kandili olan Regaip Kandilini de hep birlikte idrak edeceğiz. Bin aydan daha hayırlı mübarek Ramazan ayını da içinde barındıran Üç Aylarımız ve Regaip Kandili, rahmet ve bereket kapılarının ardına kadar açıldığı, yapılan duaların makbul olacağı kutsal zaman dilimleridir. Bu güzel gün ve gecelerde insanlarımız arasında sevgi ve kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularının öne çıktığı müstesna günlerdir. Elimizi, gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese, akraba ve dostlarımıza açmalı sevgi kardeşlik ortamının oluşması için, birliğimizin, dirliğimizin güçlenmesi için dualarımızı eksik etmemeliyiz.

Tüm hemşerilerimizin ve İslam Alemi´nin, Regaip Kandilini, mübarek üç aylarını tebrik ediyor, bütün İslam aleminin, insanlığın barışına ve huzuruna vesile olması diliyoruz” ifadelerini kullandılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER