banner49

“Orta Asya’da Su Sorunu” Paneli Düzenlendi

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Siyaset ve Toplum Kulübünce “Orta Asya’da su sorunu: Siyaset, Yönetim ve Çevre” paneli gerçekleştirildi.

“Orta Asya’da Su Sorunu” Paneli Düzenlendi

EBYÜ Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele, EBYÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. Adem Başıbüyük, Prof. Dr. Çağrı Çırak, öğretim üyeleri, farklı üniversitelerden akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Panel moderatörü Eşref Yalınkılıç, programın açılışında, çevrenin öneminden ve korunmasından bahsetti. Küresel ısınma ile iklim değişikliğine dikkati çekti.Prof. Dr. Ainur Nogayeva, Doç. Dr. Nazgul Isabaeva, Doç. Dr. Hüseyin Yıldırım Dalkılıç, Doç. Dr. Sadat Demirci ve Dr. Öğr. Üyesi Turgay Düğen’in sunum yaptığı panelde su sorununun tarihte yol açtığı savaşları ve günümüzde Orta Asya’da yaşanan, ilerleyen süreçte daha da artacak olan su sorununda siyaset, yönetim ve çevre etkenleri anlatıldı.Panelistlerin sunumlarının ardından sona eren panel, katılımcılar tarafından ilgiyle dinlendi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER