Türkşeker’den Pancar Üreticisine Destek

Türkşeker Erzincan'da Sözleşmeli Üretim Modelini Tanıttı.

Türkşeker’den Pancar Üreticisine Destek

Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Mücahit Alkan ve beraberindeki ekibi Erzincan’da Türkşeker’in sözleşmeli üretim modelini anlatan bir tanıtım toplantısı düzenledi.

Erzincan Valisi Mehmet Makas’ın da katıldığı toplantıda; yeni modele göre, pancardan sonra aynı tarlada farklı ürün ekmek zorunda olan çiftçilere Türkşeker destek olacak. Çiftçinin pancardan sonra ekeceği ürünün buğday, mısır, arpa ve ayçiçeği gibi ürünlerin tohumunu, gübresini ve nakit avansını Türkşeker ödeyecek. Türkşeker, sözleşmeli üretim yapan çiftçilere piyasa fiyatının üzerinde alım garantisi de verecek.

Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya; Akparti Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu, Ziraat Odası Başkanı Tamer Geyik, Pancar Ekicileri Kooperatif Başkan Vekili Oktay Efe, Erzurum-Erzincan Şeker Fabrikası Genel Müdürü Necati Karavaizoğlu ile çok sayıda sivil toplum kuruluş temsilcisi katıldı.

Toplantıda ilk olarak proje hakkında bilgi veren Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Mücahit Alkan, “Biz Türkşeker olarak bir başımıza bir şeyler yapma şansımız yok. Ancak bir araya gelirsek çiftçimizle, yerel yöneticilerimizle, ilgili kurumlarımızla çiftçilerimizle, tarım sektöründe bulunan herkesle bir araya gelirsek o zaman bir şeyleri başarırız. Bizim sizlerden istirhamımız ne kadar yerelde küçük çiftçimiz desteğe ihtiyaç duyan çiftçimiz varsa bu sisteme girmelerini öneriyoruz” dedi.

Ardından söz alan Milletvekili Burhan Çakır, Türkşeker’in başlattığı bu proje sayesinde çiftçilerin kazanacağına inandığını söyleyerek hayırlı olması dileklerinde bulundu.

Toplantıda son olarak konuşan Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan’da lokomotif sektörlerin en başında tarım ve hayvancılık olduğuna vurgu yaparak, plansız üretimden dolayı çiftçinin para kazanamadığını söyledi.

Türkşeker’in bu projesi sayesinde planlı üretimin de başlangıcı olacağını söyleyen Erzincan Valisi Mehmet Makas, bu önemli projenin Türkiye’ye ve şimdiden Erzincan’ hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından toplantı;soru cevap şeklinde devam ederek, proje detayları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER