banner49

Ergan Dağı Kayak Merkezinde, Wingsuit Atlayışı Nefesleri Kesti

Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezinde gerçekleştirilen wingsuit atlayışı nefesleri kesti.

Ergan Dağı Kayak Merkezinde, Wingsuit Atlayışı Nefesleri Kesti

Doğa sporlarının başkenti olarak adlandırılan Erzincan’da doğa sporlarının tamamını yapmak mümkün. Erzincan doğa sporseverlerin vazgeçilmez adresleri arasında ilk sıralarda yerini almaya devam ediyor. Erzincan Ergan Dağı Kayak merkezinde kayak sporunun yanında çeşitli doğa sporu da sporcular tarafından yapılmaya devam ediyor. Türkiye ve dünya da birçok ülkede wingsuit atlayışları yapan Base jump ve wingsuit sporcusu Cengiz Koçak, Ergan Dağı Kayak Merkezinde gerçekleştirdiği wingsuit atlayışı nefesleri kesti. Erzincan’da Base jump ve wingsuit sporcusu Cengiz Koçak´ın, Erzincan Ergan Dağı Kayak Merkezinde bulunan bayrağın üstünden yaklaşık 210 kilometre hızla geçtiği anlar aksiyon kameralarıyla görüntülendi. Erzincan’da Base jump (serbest düşüş) ve wingsuit (yarasa adam uçuşu) sporcusu Cengiz Koçak´ın, yamaç paraşütünden atladıktan sonra yaklaşık 210 kilometre hızla geçme anı heyecanlandırdı. Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Ergan Dağı Kayak Merkezinin girişimiyle, Erzincan’da gerçekleştirilen gerçekleştirilen etkinlikte, yamaç paraşütü pilotu Ferdi Toy’un kullandığı yamaç paraşütü ile havalanan Cengiz Koçak, yaklaşık 500 metre yükseklikte bulunduğu paraşütten atlayarak Ergan Dağı Kayak Merkezinde bulunan bayrağının üstünden geçti. Havada yaklaşık 210 kilometre hıza ulaşan Koçak, daha sonra paraşütünü açarak Ergan Dağı yamaçlarına iniş yaptı. TRT kameraları ve sporculara ait aksiyon kameralarla kayıt altına alındı.
Cengiz Koçak: “Bir takımımız var. Ferdi Toy ve ben. Why not isimli. Bununla devamlı yeni yerlerde dolaşıp yeni yerlerden atlayışlar yapıyoruz ve hiç atlanmamış yerlere gitmeye özen gösteriyoruz. Ergan Dağı kayak Merkezi kış sporları merkezi sağolsun il spor müdürlüğü bize sponsor oldu. Bizi davet etti. Birkaç gündür burada kayak yapıyoruz. Ben eski kayak öğretmeni olmama rağmen Türkiye’de böyle bir pist olduğunu bilmiyordum. Çok beğendim burayı. Ve buranın üzerinde uçmak istedik. Ferdi, Türkiye’nin en iyi yamaç paraşütçülerinden biridir. Onunla beraber uçtuk. Uçarken onun önünde uçuyordum ben yolcu olarak. Wingsuit üzerimdeydi. Tabi kayak pistinin üzerinde öğlen taşı denen yere yakın bir yerde yaklaşık 500 metreden atlayış yaptım. Wingsuit ile uçarak Ergan Dağı Kayak Merkezinin gölün hemen ilerisinde ki Türk Bayrağının gönderin yanından geçip paraşütü açıp indim. Türkiye’de her hangi bir kayak merkezinde wingsuit ile uçuş ilk defa yapıldı. Bundan sonra Ergan artık bizim, biz buraya daha çok geliriz. Erzincan’da Kemaliye’den sonra Ergan gibi bir yer bence bilmemiz öğrenmemiz bize çok şey katacak. Kayak açısından da aynı zamanda. Çok mutluyuz, çok güzel” dedi.
Ferdi Toy: “Yamaç paraşütü pilotuyum. Profesyonel olarak sadece yamaç paraşütü ile ilgileniyorum. Aynı zaman da amatör olarak atlayışlar yapıyorum. Cengiz ile why not adından bir takımımız var. Ve geziyoruz. Gittiğimiz her yerde olabildiğince atlayış yapmaya çalışıyoruz. Ergan Dağı kayak Merkezi bizim uzun zamandır aklımızdaydı. Gençlik spor müdürlüğünün de bize sponsorluğu ile buraya geldik. Kayak merkezine. Burada kayarak yamaç paraşütü, yamaç paraşütünden atlayışlar ve aynı zaman da kayak yapmaya geldik. Cengiz zaten eski bir kayak eğitmeni. Fakat benim ilk deneyimim, kayak ile ilk deneyimim İsviçre de olmuştu. Alp dağlarında. İkincisi burada aslında tamamen kayağa burada başladım ve burada sevdim diyebilirim. Çünkü oradan sonra buranın pisti mükemmel geldi bana. Her şey için uygun. Sadece kayak için değil aynı zaman da yamaç paraşütü uçuşları, speed reading adını verdiğimiz kayak ile yapılan bir paraşüt var. Bununla da uçuşlar yapıyoruz burada. Bunun içinde çok uygun bir yer. Meteorolojik olarak mükemmel bir yer. Jeopolitik konumu açısından aslında yaptığımız sporlar için çok güzel bir yer. Hava müsait olabildiğince 10 gün içerisinde sürekli atlayışlar uçuşlar olacak bunları yakında göreceksiniz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER