banner49

Testler Artık Erzincan’da Yapılacak

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde COVID 19 RT-qPCR Tespit Tetkikinin yapılabilmesi amacı ile başlatılan çalışmalarda sona gelindi.

Testler Artık Erzincan’da Yapılacak

Erzincan Milletvekillerinin yoğun mesaisi sonucunda gerekli tetkik kitleri Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda yola çıktı. Hizmete girecek olan sistemle kısa zamanda daha çok tarama testi yapılabilecek.

Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada; "Tüm dünyayı etkileyen COVID 19 Pandemisinde tanısında kullanılan COVID 19 RT-qPCR Tespit Tetkikinin Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılabilmesi amacı ile başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Gerekli alt yapı çalışmalarının bitmek üzere olduğu Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Mikrobiyoloji laboratuvarında kullanılmak üzere gerekli tetkik kitleri de Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler sonucunda yola çıktı. Bir kaç gün içerisinde hizmete girecek olan pcr testi sayesinde çok daha kısa zamanda çok daha fazla sayıda şüpheli olgulara tanı konulabilmesi mümkün olacak. Bu kötü zamanlarından üstesinden hep birlikte geleceğiz. Bu çalışmalarda büyük emekleri olan  Erzincan Valisi Ali Arslantaş'a, Rektörümüz Prof.Dr. Akın Levent'e, Sağlık İl Müdürümüz Erkan Hirik'e, Başhekimimiz Orhan Çimen'e ve canla başla çalışan tüm sağlıkçılarımıza teşekkür ediyoruz.

 Biz ülkemiz için Erzincan için çalışıyoruz. Hemşerilerimiz de sağlıkları sevdikleri çocukları için hepimiz için evlerinde kalsınlar" ifadelerini kullandılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER