Kemah’ta TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Yapıldı

TÜBİTAK kapsamında gerçekleşen Bilim Söyleşilerinden bir yenisine bu sefer Erzincan’dan Kemah Sultan Melik Çok Programlı Anadolu Lisesi ev sahipliği yaptı.

Kemah’ta TÜBİTAK Bilim Söyleşisi Yapıldı

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Büyük, öğretmenler ve öğrenciler programa katıldı. TÜBİTAK desteğiyle gerçekleşen söyleşide Tematik Alanlardan Kültürel Miras teması ile eşleşmiş olup , gerçekleşen program öğrencilerin de  yoğun ilgisi ile karşılandı. Bu Program çerçevesinde Program da Konuşmacı olarak katılan  Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İİBF Siyaset bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ainur Nogayeva oldu.

1969 yılında Kazakistan’ın Almatı Şehrinde Esik Kurganında çıkartılan Altın Elbiseli Adam’a da sunumunda yer verdi.  Nogayeva konuşmasında Altın Elbiseli Adam’ın bulunması ile Türk Tarihinin aslında Göktürklere değil M.Ö 5. Yüzyıllara dayandığını dile getirdi. Sayılarının toplam sekiz olduğu Altın Elbiseli Adamlar olduğunu ve Türklerin bu zamanda altın madeni ile çok yakın olduklarını ve altını işlediklerini dile getirdi. Öğrencilerin bu kadar çok Altın Elbiseli Adam olduğunu öğrenmesi onları şaşırttı. Sorularında Türk’ün eski dönemlerdeki bu ihtişamın neden kaybolduğunu Prof. Dr. Ainur Nogayeva’ya  sordular. “Nogayeva ; kendimize ve tarihimize yabancılaştık, bu da geçmişimizle olan bağımızın kopmasına neden oldu.” Dedi.  

Güncelleme Tarihi: 07 Mayıs 2024, 10:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER