‘’Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Hizmet İçi Eğitimi’’

Erzincan’da ‘’Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’’ kapsamında 75 Aile Hekimi ve 75 Aile Sağlığı Çalışanına ‘’ eğitim verildi.

‘’Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Hizmet İçi Eğitimi’’

Halk Sağlığı  Genel Müdürlüğü Çocuk ve Ergen Sağlığı Daire Başkanlığı’nın yürütmekte olduğu ‘’Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı’’ kapsamında  eğitim verildi. Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Eğitim Salonunda, İl Sağlık Müdürlüğü  Halk Sağlığı Hizmetleri ÇEKÜS Biriminde görevli Ebe Mukaddes Sarıgül tarafından güncelleme ve pratik uygulama olmak üzere 75 Aile Hekimi ve 75 Aile Sağlığı Çalışanına ‘’Anne Sütü ve Emzirme Danışmanlığı Hizmet İçi Eğitimi’’ verildi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği ve yürütülen programa göre “bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ve 6. aydan sonra uygun besinlerle beraber emzirmenin 2 yaş ve ötesine kadar devam ettirilmesi” ve bu şekilde tüm bebeklerin yaşama sağlıklı başlaması temel amacımızdır. Emzirmenin korunması ve desteklenmesi ile programın temelini oluşturan başarılı emzirmede 10 adım stratejisinin tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında uygulanması ve devamının sağlanması, ayrıca beslenme bozukluklarının önlemesi yoluyla çocuklarda morbidite ve mortalite oranlarını düşürmek hedeflenmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER