Gençlik Ekibi Sokaklarda Çöp Topladı

Erzincan Gençlik Merkezi üyesi gönüllü gençler kentte çevre temizliği seferberliği başlattı.

Gençlik Ekibi Sokaklarda Çöp Topladı

 Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Erzincan Gençlik Merkezi Gönüllük Kulübü Çevre Timi organizasyonu ile gönüllü gençler kent genelinde temizlik seferberliği başlattı. Erzincan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğünün de destek verdiği seferlikte gençler çöp toplayarak çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturdu. Gençlerin başlattığı temizlik hareketine Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu, Erzincan Gençlik Merkezi Müdürü Halil Ertuğrul Köroğlu, Erzincan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Bahadır Merdan da katılarak destek oldular. 

Erzincan’da çevre ve doğa temizliğine duyarlılık oluşturmak adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu “Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Erzincan Gençlik Merkezi Gönüllük Kulübümüz bünyesindeki Çevre Timimiz her hafta sonu kentimizde böyle bir çevre temizliği faaliyeti yürütmektedir. Bu hafta da Erzincan Belediye Başkanlığımız ile birlikte bu çevre temizliği etkinliğini birlikte yapmaya karar verdik. Şehrimizde belirlediğimiz alanlarla gönüllü gençlerimiz ile birlikte çevre temizliğini yapıyoruz. Bu etkinlikle birlikte çevreye ve doğaya olan duyarlılığımızı arttırmak istiyoruz. Daha temiz bir doğa ve daha temiz bir Erzincan’da yaşamayı arzu ediyoruz.” Dedi.

“Gelecek nesillerimize daha temiz bir doğa bırakmak istiyorsak; yarının doğasını bugünden korumaya başlamalıyız” diyerek temizlik seferberliğini başlatan Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ve Erzincan Gençlik Merkezi gönüllü gençlerine teşekkür eden Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun “ Şehrimizde böyle bir etkinliği düzenleyen gençlerimize teşekkür ediyorum. Temiz bir Erzincan Temiz Bir Türkiye bilincini yerleştirmek hepimizin asli bir görevidir. Gençlerimize bunu işlemek ve onlarla birlikte bu yolu yürümek elbette ki daha güzel ve daha anlamlıdır. Gençlerimize böyle bir güzel organizasyonu yaptıkları için teşekkür ediyorum.” Dedi. 

Amaçlarının doğaya sahip çıkmak ve çevreyi temiz tutmak olduğunu belirten gönüllü gençlerden Şekire Nişancı “Erzincan Gençlik Merkezi Gönüllük Kulübü Çevre Timinde yer alan gençlerden biriyim. Çok güzel bir hareket başlattık. Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakabilmek için bu etkinliği düzenledik. Tüm arkadaşlara bu etkinliklere katılmaya davet ediyorum” dedi. Bir diğer çevre gönüllüsü Zeynep Subaşı ise “Bu etkinliğimiz ile bir nebze de olsa çevre bilinciyle birlikte doğaya olan saygımızı arttırmaya gaye edindik.” İfadelerine yer verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER