banner49

‘15 Ekim, Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’

Erzincan’da kadın çiftçiler, ekimden hasada kadar her aşamasında yer aldıkları tarımsal faaliyette çalışkanlıklarıyla örnek oluyor.

‘15 Ekim, Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’

‘15 Ekim, Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’ , çiftçi kadınların toplumdaki sosyal statüsünü yükseltmek ve kadın çiftçilerin sorunlarının çözümü konusunda yardımcı olmak için kutlanıyor.

15 Ekim, Dünya Çiftçi Kadınlar Gününde Erzincan’da evli ve 3 çocuk annesi 53 yaşındaki Songül Aslan; cefakar, vefakar ve çalışkan binlerce Anadolu kadınından yalnızca bir tanesi. Kadın çiftçilere örnek olurken, erkek çiftçilere meydan okuyor. Erzincan’ın Altınbaşak Belediyesinde uzun yıllardır pancar üreticiliği yapan Songül Aslan, ekimden hasada kadar her aşamasında yer aldıkları tarımsal faaliyette eşine yardımcı oluyor.

Songül Aslan teknolojiyle hasadın daha kolaylaştığını belirterek yaptığı açıklamada, ‘’Geçmişten günümüze çok fark var, önceden insan gücüyle söküyorduk pancarı şimdi teknoloji ilerledi traktörler, makinalarla daha kolay oluyor, hasatımız daha verimli oluyor. Bende burada pancar sökmede, taşımada eşime yardımcı oluyorum. Artık makinaları bizde kullanıyoruz. Kadınlarında yapamayacağı iş yok. ‘’ dedi.

Songül Aslan’ın eşi Aytekin Aslan ise, ‘ Eşim benim en büyük destekçim. Pancar hasadı devam ediyor bu süreçte bana yardımcı oluyor. Kadınların yapamayacağı iş yoktur.’’ Dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER