banner49

Erzincan Kültür Sanat Günleri Lansman Topnlantısı Yapıldı

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 105. yıldönümü münasebetiyle 2'ncisi düzenlenecek olan Erzincan Kültür Sanat Günleri’nin lansman toplantısı gerçekleştirildi

Erzincan Kültür Sanat Günleri Lansman Topnlantısı Yapıldı

10-19  Şubat 2023  tarihleri arasında düzenlenecek olan “Erzincan Kültür Sanat Günleri”ne ilişkin olarak  Erzincan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü toplantı salonunda  düzenlendi.  Erzincan Valisi Mehmet Makas başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya  Erzincan Milletvekilleri  Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, vali yardımcıları, STK temsilcileri, ilgili kurum müdürleri ve basın mensupları katıldı.

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 105’inci yıldönümü kapsamında düzenlenecek olan tüm etkinliklerin talepler doğrultusunda oluşturulmasına da vurgu yapan Vali Mehmet Makas; bu yıl ilki düzenlenecek olan “Erzincan Kültür Sanat Günleri”nin geleneksel hale getirileceğini belirterek Erzincan’a hayırlı olması temennisinde bulundu. Konuşmasının devamında Vali Makas şunları kaydetti: ‘ birlik ve beraberliğimizi sağlamak 13 Şubat Erzincan’ın kurtuluşunu büyük bir festival havasında kutladık. Belediyemiz, rektörlüğümüz , milletvekillerimizin de desteğiyle bu sene de Erzincan Kültür ve Sanat Günleri 2  ile yine hep beraber kutlayalım istedik. Geçen sene belli faaliyetler yapınca vatandaşlardan da farklı talepler geldi. Gecen yılda yaptığımız faaliyetin içinde kamu kaynağı kullanmadık. Sponsorlar desteğiyle faaliyetlerimizi yapıyoruz. Bizde burada birlik ve beraberliği sağlamak istiyoruz. Burada hepinizin desteğini de istiyoruz. 237 bin Erzincanlımızın duasını aldık birlik ve beraberlik içinde’ diye konuştu. Vali Makas’ın konuşmasının ardından sunum programı yapıldı.

Sunum programının ardından görüş alışverişi ile devam eden lansman toplantısında, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, ve diğer katılımcılar, etkinlikler hakkında fikirlerini sunarak emeği geçenlere teşekkür etti ve Erzincan için hayırlı olması dileklerinde bulundular.

Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 105’inci  yıldönümü etkinlikleri kapsamında; 10-19 Şubat 2023 tarihleri arasında “Erzincan Kültür Sanat Günleri” ile devam edecek olan programlarda 18 etkinlik düzenlenecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER