banner49

Refahiye Cami ve Külliyesi'nin Temel Atma ile TOKİ 2. Etap Anahtar Dağıtım Töreni, Düzenlendi

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve ailesi tarafından yaptırılan Refahiye Cami ve Külliyesinin Temel Atma Töreni ile TOKİ 2. Etap Anahtar Dağıtım töreni AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım'ın katılımıyla yapıldı.

Refahiye Cami ve Külliyesi'nin Temel Atma ile TOKİ 2. Etap Anahtar Dağıtım Töreni, Düzenlendi

Refahiye ilçe merkezinde düzenlenen törene, AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve Eşi Semiha Yıldırım, Erzincan Valisi Mehmet Makas ve Eşi Elif Makas, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Eşi, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Erzincan Eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, TOKİ Başkan Yardımcısı Hakan Akbulut, Refahiye Kaymakamı Eyüp Kaykaç, Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, ilçe ve belde belediye başkanları siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile Yıldırım Ailesi’nin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen törende sırasıyla Refahiye Belediye Başkanı Çakmak Paçacı, Yıldırım Ailesi adına Bahar Büşra Köylübay, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, TOKİ Başkan Yardımcısı Hakan Akbulut, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Sinan Aksu, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman birer konuşma yaparak, temeli atılacak olan Cami ve Külliye ile anahtar teslimi yapılacak olan konutların hayırlı olmasını temenni ettiler.

Ardından Erzincan Valisi Mehmet Makas yaptığı konuşmada, temeli atılacak olan Cami ve Külliye ile teslim edilecek olan TOKİ konutlarının hayırlı olmasını dileyerek; “Başta Erzincan olmak üzere ülkemizin birçok yerindeki hayratlarından dolayı Sayın Başbakanımıza ve Yıldırım Ailesi’nin değerli fertlerine şükranlarımızı sunuyoruz. Sadece bu eserler değil, garip guruba, fakir fukara babası olduğunu biliyoruz. Gözlerinin her zaman nemlendiğini biliyoruz.” dedi. Vali Makas konuşmasının devamında, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Aziz Türk Milleti dirilişle beraber kutlu bir yürüyüşe başlamıştır. Bu yürüyüşte Evvel Refik, Bade'l Tarik atasözünün vücut bulmuş hali Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’dır. Cumhurbaşkanımızın liderliği ve Sayın Başbakanımızın yol arkadaşlığıyla beraber 780 bin kilometre kare vatan toprağında, 1,5 milyar Müslüman coğrafyasında ve dünyanın dört bir tarafında insan odaklı, insanı yaşat ki, devlet yaşasın şiarıyla sayısız hizmetler yapılmıştır." dedi.

Programda son olarak konuşan AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ise son 20 yıldır Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde gece gündüz çalıştıklarının altını çizerek; "Türkiye'yi kalkındırmak, dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasına sokmak için var gücümüzle gayret ediyoruz. Gayret bizden tevfik Cenab-ı Haktan. Bu anlayışla çalışıyoruz. İnsanımızın yüzünde bir tebessüm oluşması, bizim için dünyalara bedel bir mutluluktur” dedi. Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, hem anahtar teslimi yapılacak konutlarımızın hem de temeli atılacak Cami ve Külliyenin hemşehrilerimize hayırlı olmasını diledi.

Program, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan 230 konutun temsili anahtarlarının sahiplerine teslim edilmesi, ardından da dua edilip butonlara basılarak cami ile külliyenin temellerinin atılması ile sona erdi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım ve Erzincan Valisi Mehmet Makas ile beraberindekiler daha sonra Öğretmen Aysel Altun Anaokulu’nda incelemelerde bulunarak, minik öğrenciler ile sohbet etti ve çeşitli hediyeler verdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER